Geschiedenis

Onze club viert zijn 45-jarig bestaan in seizoen 2021 – 2022.

Smash BC Stamboek 10013 opgericht 1 september 1972.

Alles begon op 1 september 1972, toenmalig voorzitter Mr. Hugo Verhoeven, bij gestaan door Mr.Edward Joossens.

Zij kwamen op het idee om een eigen badmintonclub op te richten met als doel de badmintonsport te laten beoefenen in de geest van volstrekt amateurisme en onder vrienden en dit voor een onbeperkte termijn en zonder winstgevend doel.

De club kende zijn standplaats in de sporthal ’t Venneke in Ekeren waar we tot op heden nog altijd spelen. Onder impuls van het toenmalig bestuur kende de club een heuse opgang, er werd dan ook snel besloten om nog een locatie bij te zoeken in de nabijheid. Kapellen was de uitverkoren stek daarvoor, men huurde de zaal zondagmorgens af. Weer steeg de vraag naar meer speeluren, bij gebrek aan ruimte en bestuurswisslelingen werd het idee geopperd om ook een Stabroekse club te worden. In Hoevenen kwam een nieuwe sporthal en mits de Stabroekse sportverenegingen voorrang kregen in het gebruik daarvan, was de link snel gelegd. De sporthal werd afgehuurd voor donderdagavond.

Smash BC heeft een vaste waarde en is gevestigd in het noorden van Antwerpen. Met zijn ruim 130 leden is Smash een middelgrote club met spelers van alle leeftijden en alle speelniveaus.(kinderen,volwassenen,beginnelingen,recreanten en competitiespelers)

Niet alleen badminton is belangrijk voor de club, de ploegsfeer en het sociale karakter in de club heeft een ruime plaats ingenomen. In de loop van de jaren zijn er een tal van nevenactiviteiten ontstaan. Bowling,kroegentocht,gourmet,clubtornooi en BBQ.

Om het 35 jaar bestaan te vieren heeft de club gezorgd voor een optreden van de groep Cold Sweat. Dank zij de actieve leden en het optrommelen van de ‘oude’ garde hebben wij er een tof feest van kunnen maken.

Zoals in de titel aangegeven bestaat de club Smash dit seizoen 2021/2022 al 45-jaar. En dit allemaal dankzij jullie… de spelers: jeugd, recreanten en competitiespelers die iedere keer voor een fijne avond zorgen.

Kom kennis maken met de badmintonsport, het bestuur hoopt U binnenkort te mogen verwelkomen.

Met sportieve groeten,