Jeugd activiteiten – PBA

Club jeugdtornooi +13jaar

Tijdens het seizoen zullen de trainers een jeugdtornooi organiseren en dit voor de +13 jarigen op donderdag. Dit tornooi heeft een recreatieve insteek en is louter bedoeld voor de jeugdspelers van de club. Op deze manier kunnen ze zich meer competitief aan elkaar meten. Info volgt nog. 

 

Speelavonden voor mama’s & papa’s

Op enkele donderdagen in april ’22 worden de mama’s en papa’s verwacht om een pluimpje te komen slaan met hun zoon of dochter, dit van 19.00u – 20.00u. in zaal Attenhoven te Hoevenen. De exacte dagen zullen nog worden gecommuniceerd.

Op maandag 18 en 25 juni ’22 worden de mama’s en papa’s verwacht om een pluimpje te komen slaan met hun zoon of dochter, en dit van 19.00u – 20.00u in ’t Venneke te Ekeren.

 

Voor de enthousiastelingen:

!!! LET OP: dit thema moet nog worden geüpdatet. Wegens COVID-19 is er op dit moment nog geen duidelijkheid in de planning voor het seizoen 2021-2022. Correcte info zal spoedig volgen.

Om onze jeugdspelers de gelegenheid te geven zich te meten met spelers van andere clubs is er bijkomend een apart circuit voorzien waarvan de jeugdspelers vrijblijvend gebruik kunnen maken:

pba circuit:Het PBA jeugdcircuit is bedoeld om op een laagdrempelige manier aan beginnende spelers en speelsters de mogelijkheid te geven om zich te meten met hun leeftijds- en niveaugenoten (-9j, -11j, -13j, -15j en -18j).  Het kan een mogelijke opstap betekenen naar andere vormen van competitie, zoals de jeugdtornooien en de PBA jeugdcompetitie. De twee laatste circuits zijn idealiter voor de betere spelers die een talent en gevoeligheid hebben voor badminton.

Het PBA-jeugdcircuit bestaat uit ongeveer 13 ontmoetingen per jaar en heeft tot doel de eerste drempel te nemen en wedstrijdervaring op te doen. Iedereen bepaalt voor zichzelf per ontmoeting of hij/zij wil deelnemen. Een ontmoeting duurt een kleine 2 uur voor de enkel-poules en als je wenst 1,5 uur voor de dubbel-poules. Vanuit Smash worden deze ontmoetingen aangeraden onder het motto “fun”. De doelstelling van het circuit is om iedereen zoveel mogelijk ervaring te laten opdoen en zoveel mogelijk badmintonplezier te verschaffen.  Overwin de startdrempel en je zal zien dat het leuk is. De spelers worden snel vrienden onder elkaar.

Procedure

  1. Per ontmoeting word je per e-mail een aankondigingsformulier opgestuurd met de speeldatum, de afsluitingsdatum van de inschrijvingen (ongeveer 2 weken voor de speeldatum), de naam van de sporthal en het adres en nog verdere nuttige gegevens.
  2. Ben je geïnteresseerd, stuur dan een e-mail vóór de afsluitingsdatum naar IGOR STUYVER (igor.stuyver@telenet.be) en meld in welke disciplines je inschrijft – enkel en/of dubbel. In geval van dubbel ook je dubbelpartner of een partner naar keuze (X-partner) vermelden. Het inschrijvingsgeld bedraag € 3,5 eur voor 1 discipline en 5,5€ voor 2 disciplines.  De eerste deelname van iedere speler zal door de club betaald worden.
  3. Je ontvangt je speeluren van de ontmoeting ongeveer een week op voorhand via e-mail. Zorg dat je altijd op tijd bent !  Er zal van onze jeugdtrainers niet altijd iemand ter plaatse kunnen zijn, maar we proberen dit wel. Het tornooi duurt ongeveer een halve dag naarmate het aantal inschrijvingen.

Het eerstvolgende toernooi is zaterdag 12/10/2019 bij BD Opslag (Mechelen). Als je graag meedoet aan dit toernooi, zeker niet twijfelen en geef je naam door aan Igor (voor 23 september). Igor schrijft dan alle Smashers samen in.  Gezien de eerste deelname gratis is, hoef je ook niets over te schrijven.

Hieronder de planning voor het seizoen 2019-2020:

19/10/19: Klein Boom (Putte)
11/11/19: Olve (Edegem)
23/11/19: Rita Serveert (Kontich)

25/1/20: De Klamp (Terhagen of Rumst)
2/2/20: ’t Fortje Zwijndrecht (Zwijndrecht)
16/2/20: Waverse (Onze-Lieve-Vrouw-Waver)
8/3/20: Plumula (Bornem)
15/3/20: De Nekker (Mechelen) OPGELET: voorlopige datum
28/3/20: Bacss (Merksem of Schoten)
NTB: Noorderwijkse (Noorderwijk)
25/04/20: Smash BC (Ekeren)

Meer details vind je op de website van de PBA (bij jeugdhoekje en pba jeugdcircuit). De link kan je tevens terugvinden op onze website. Je kan ook contact opnemen en een mailtje sturen naar Igor Stuyver voor meer informatie.